NOVA SECCIÓ! CINEMA PER A CASA.


  CINEMA PER A CASA 

 KIRIKU Y LA BRUJA

 

     Aquest mes de maig encetem una nova secció al nostre blog alucinemalcole, l'objectiu aportar cinema diferent, no comercial als nostres ulls i aprendre de tot el que el film ens aporte. Aquesta pel·lícula és una joia, personalment jo ja la coneixia, però és una d'aquestes coses que tens al magatzem de la vida i que de sobte per una sèrie de casualitats ix a la llum altra vegada. La por, el poder de la por sobre un poblat o sobre algun xiquet o xiqueta que utilitza la seva debilitat per semblar més fort i segur de mateix. A l'escola, passa molt sovint, estem plens d'emocions i no sé si aquest film pot ajudar-nos a primera vista, però el que si sé és que KIRIKÚ I LA BRUJA, té un llenguatge ben diferent del que gaudir a la pantalla gran. 

    Tenim molt a aprendre de KIRIKÚ, visualitzeu-la i tragueu les vostres pròpies conclusions. A em sembla magistral que una història de dibuixos diga tantes veritats. L'ambientació africana, fa que els nostres ulls estiguen empapant-se d'aquesta cultura de color i de cossos nus a la selva que amb poc, demostren tant. Prepareu la visualització d'aquesta poderosa pel·lícula que no us deixarà indiferents.


KIRIKÚ Y LA BRUJA (Kirikou et la sorcière)

Direcció: Michel Ocelot
País: Bèlgica, França, Luxemburg
Any: 2001
Gènere: Animació.
Durada: 75 min.
Idiomes disponibles en DVD i/o Blue Ray: Català, Español, Francès.

Amb un tractament gràfic i musical idoni, aquest film de gran bellesa basat en un conte de l'Àfrica Occidental explica la història de Kirikú, un noi molt petit, valent i generós que sap exactament el que vulgues i que ajudarà al seu poble a lluitar contra els maleficis de la bruixota Karabá.


Nivells educatius:
Educació Infantil / Cicle Inicial Primària / Cicle Mitjà Primària.
Àrees: Coneixement del mitjà natural, social i cultural / Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania / Educació artística. Educació visual i plàstica.

Temes: educació en valors / recursos naturals, riquesa i pobresa, comerç, consumo / infància, drets dels nens / ecologia, medi ambient, sostenibilitat / diversitat cultural, immigració, emigració / família, relacions familiars.




Us deixem enllaç per a poder visualitzar-la a classe o a casa. 

KIRIKU Y LA BRUJA

Comentaris

Entrades populars