HEM ESTAT A LA FESTA DE LA LLENGUA. TROBADES GUADASSUAR, 30 ABRIL 2017.

         Alucinemalcole ha estat a La Trobada de Centres en Valencià de la Ribera a Guadassuar. Un dia amb un sol potent que va fer que l'escola de parla en valencià, tingués una llum de primavera acorde amb la nostra energia per participar.

Cercavila amb Vull fer cinema. Ceip Santa Bàrbara Benifaió
 

    És molt satisfactori formar part d'aquesta festa per la llengua, acompanyats pel Conseller d'Educació Vicent Marçà, Joan Baldoví diputat de les corts a Madrid i el President de la Generalitat Ximo Puig. Així com l'ajuntament de Guadassuar que ha recoltzat sempre la nostra tasca audiovisual educativa. Gràcies a Rosa Almela per escoltar-nos i pel seu interés.


 Amb Bibiana Piles Regidora Educació i Cultura,  i Marta Ortíz alcadessa de Benifaió, amb el Conseller Vicent Marzà minuts abans de començar la cercavila.


    Així el cinema, havia d'estar allí. Alucinemalcole va organitzar les projeccions a l'auditori de les pel·lícules que s'han presentat a La Mostra Internacional de Cinema Educatiu, un conjunt de documentals i pel·lícules de ficció rodades a la Ribera i que va dinamitzar el matí. 

En marxa les projeccións i marxem a la cercavila. Alucinemalcole ja està en marxa a les Trobades Guadassuar.

    Si al matí el cinema a la pantalla gran va estar present, també estigué amb nosaltres el director de la Mice Josep Arbiol, que junt  a les empresses i associacions audiovisuals van informar del que fan, com i amb quines ferramentes, realitza cinema a l'escola. Nautilus Audiovisual, Luminaria, i la Mice-Benifaió. 

Amb Josep Arbiol director Mice.

Rosalina Benavent i Teresa Fuertes imparteixen la motivació i pluja d'idees del taller: Fes el teu Curt!

Caracterització, history board i pla de rodatge.

Francesc Fenollosa al taller de doblatge.Joana Chilet de Nautilus audiovisual. www.nautilusaudiovisual.es/


Taller de frases fetes en Valencià.
Recordant La Mice 2017, al catàleg oficial. Josep Arbiol, Rosalina Benavent i Teresa Fuertes.
   
    Un taller al carrer de frases fetes en Valencià va fer les delícies de grans i menuts que escollien aquella frase valenciana que més els identificava. Un xicotet rodatge amb claqueta inclosa, per jugar a fer cinema, amb l'ambient festiu de les Trobades com a decorat. 

Berta Duràn i Ana Torres de Luminaria. luminariaeducacion.com   al seu taller de cinema documental.
 
    A les 11h va començar la formació dirigida a estudiants de secundària, Joan Cortés president de la coordinadora de centres d'ensenyament de valencià de la ribera i Alucinemalescola del Ceip Santa Bàrbara vam apostar per dedicar els tallers als alumnes i les alumnes dels IES de la Ribera, i que van comptar amb una gran participació. 


    La matrícula als tallers va ser prèvia a la Trobada, i van ser quatre els tallers que l'ajuntament de Guadassuar i alucinemalcole van preparar per al esdeveniment: 

EFECTES ESPECIALS DEL CINEMA impartit per Joana Chilvert de Nautilus
Ana Torres i Berta Duràn de Luminària. 
TALLER DE DOBLATGE per Francesc Fenollosa.
FES EL TEU CURT! impartit per alucinemalcole, Teresa Fuertes, Rosalina Benavent i Wilfrid Pelló. 

Us deixem algunes imatges de tot. Tallers, cercaviles, autoritats presents i com no algun vídeo més que divertit del treballat.


    Reinvindiquem també, un món d'oportunitats pels nostre alumnat de l'escola pública que ha de gaudir d'una política llingüística que guanye en recoltzaments.

Comentaris

Entrades populars