Famílies audiovisuals.




De vegades fem descobriments que ens il.lusionen. Per diverses circumstàncies al Col.legi Santa Bárbara estem gaudint del món audiovisual. Hem fet pel.lícules amb l’alumnat, Lip Dup i book tràilers. Actualment (Teresa i Rosalina) les mestres de segon de primària  treballem com a un grup únic. Vàm estar pensant què podriem fer per ajudar a l’alumnat a assolir els continguts programats al currículum i aparegué la idea:




 Proposarem als/les pares/mares que gravaren amb els/les seus/es fills/es un vídeo amb el mòbil tractant algun contingut del curs”. Els va agradar molt la idea!!!.



Ferem un llistat dels continguts i cada alumne/a va triar el que li va abellir. Les famílies ho enviaven mitjançant l’E:mail que els facilitàrem. Desprès li vam demanar a Willy, l’educador del Centre, que ens fera una plataforma on-line de tots els vídeos rebuts. El que hem fet ha estat utilizar aquest recurs com a una eina motivadora e innovadora en l’aprenentatge de l’alumnat. Aixì també hem inclós alguns objectius curriculars:


·       Fomentar l’educació audiovisual, el desenvolupament visual, perceptiu, creatiu i el sentit crític. Tanmateix com aprendre a fer ús  tant del llenguatge verbal com del no verbal, així com saber utilitzar recursos digitals per a l’elaboració de produccions artístiques.


Al treballar amb equip, ”l’equip família”, estem treballant altres aspectes com són:




Una vegada finalitzat el muntatge dels vídeos el que hem fet ha estat veurel’s a la pissarra digital de la classe i cada alumne/a ens ha contat com el va fer, anècdotes de la  seua experiència i les emocions que va sentir.


    Les cloendes de les tutores respecte a aquesta iniciativa han estat les següents:

·       Hem aconseguit augmentar la motivació i l’interés per aprendre nous continguts curriculars.
·       Hem facilitat el procés d’ensenyament-aprenentatge de l’alumnat.
·       Hem contribuit en l’alfabetització audiovisual de l’alumnat, de les famílies i de nosaltres mateixa.
·       Hem innovat i per tant  hem fomentat la creativitat .
·       Hem donat utilitat educativa a un aparell  com és el mòbil.
Ha estat una experiència enriquidora per a tots/es.


Hem pensat que al final del curs farem una projecció a l’aula dirigida als pares/mares de l’alumnat on veurem i comentarem els diferents vídeos. Aprofitarem per a fer alguna “picadeta” i així continuar fomentat la relació entre escola-família, que pensem que és molt adient per a l’alumnat.




Continuem explorant el món audiovisual!!!.

Comentaris

Entrades populars