Be together not the same






Estar junts, no és el mateix. Baix aquest títol trobem a les xarxes aquest intersant curtmetratje que ens parla sense parlar, del Bullying. 


El bullying és un terme anglès que fa referència a l’assetjament escolar. L’assetjament escolar és qualsevol maltracte psicològic, verbal o físic produït entre els alumnes a l'escola  de forma reiterada. És una forma de violència en la que predomina la violència emocional. Aquests actes agressius són habituals que es produeixin entre nens i nenes en procés d’entrada a l’adolescència.

Podem parlar de vuit modalitats d’assetjament escolar: bloqueig social, fustigació, manipulació, coaccions, exclusió social, intimidació, agressions, amenaces. El bloqueig social és la que té més incidència i agrupa accions d’assetjament escolar que cerquen bloquejar socialment a la víctima. Totes elles cerquen l’aïllament social i la seva marginació imposada per aquestes conductes de bloqueig. Són exemples, les prohibicions de participar en grup, de comunicació amb d’altres o que ningú parli o es relacioni amb l’afectat. Aquesta conducta presenta al nen/a socialment com algú dèbil, indefens, indigne... Us deixem aquesta ferramenta audiovisual per a que a classe pugueu treballar-ho amb els vostres alumnes. 


Comentaris

Entrades populars