ALEX SOLER I ADRIÀ MONTES AL RIALTO.


Mira el nostre petit vídeo JORNADES AUDIOVISUALS AUTONÒMIQUES

      La Filmoteca de CulturArts ens ha donat una bona notìcia un doble DVD promogut per la xarxa de Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de Torrent i amb el suport de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, on és recull la nostra pel·lícula "LA FÀTUA HUMANA" i molts curtmetratges realitzats per l'alumnat de 35 centres públics de tots els nivells que conformen el sistema educatiu valencià. La presentació del DVD a la Filmoteca Valenciana, al teatre Rialto s'ha realitzat dins de la celebració de la jornada "Intercanvi d'experiències educatives a través dels mitjans audiovisuals", a la qual hem assistit educadors, professors, professores i alumnes dels centres educatius que han participat.

    Els alumnes Alex Soler, Adrià Montes, la professora Tere Fuertes i l'educador Wilfrid Pelló assistiren com a ponents aquestes Jornades Van gaudir a aquesta presentació de la projecció de LA FATUA HUMANA gravada al curs 11 /12. Alex i Adrià ja van a l'institut i han hagut de deixar per un dia la seua tasca a secundària per defendre el seu projecte que amb tant d'amor i entrega vam fer junts amb l'educador Wilfrid Pelló. 

    Era el segon curt que feien, i ha segut i és encara hui un film que l'alumnat encara ens demana.  Demostrant a mestres i alumnes que no sòls les bones notes et poden ajudar a ser igual o millor amic que un altre. Adrià Montes és molt creatiu, moltes de les bones idees a la pel·lícula són d'ell. I Alex amb la seua improvisació i l'espontaneïtat més divertida fan d'aquest curtmetratge una aventura trepidant que tot el món agrada. 

Encara recordem quan a l'estrena alguns alumnes més petits pensaven que el que passava a la pantalla era real. El rodatge va ser inovidable. Tot va ser amb l'ajuda de mestres i companys que ens deixaren l'escola per poder gravar aquesta aventura.

     La jornada ha sigut inaugurada pel director general de CulturArts, José Luis Moreno; la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Encarna Cuenca; amb la que estem treballant un vídeo promocional de la primavera educativa al nostre centre i la directora del CEFIRE de Torrent, Isabel López Albors. El DVD ha sigut presentat pel cineasta valencià Pablo Llorens, un dels principals directors de cinema d'animació guanyador de premis Goya i conegut com un dels innovadors amb la tècnica stop motion al nostre país.

     Després de la presentació, l'advocat especialitzat en Propietat Intel·lectual, Javier Piñol, ens ha parlt sobre drets d'autor i l'ús adequat de la imatge i el so en produccions audiovisuals escolars. Algunes anècdotes sobre la propietat intelectual.

    El DVD que s'ha repartit a tots els centres de la Comunitat Valènciana va nàixer del treball realitzat durant les Primeres Jornades Audiovisuals Autonòmiques: Expressar i Comunicar a través dels Mitjans Audiovisuals, que es van celebrar al CEFIRE de Torrent al mes novembre de 2014. En aquestes jornades destinades al professorat es van celebrar conferències, tallers i taules redones per a conèixer recursos metodològics i tècnics relacionats amb la docència dels llenguatges audiovisuals. 

    També es van projectar més de vuitanta obres audiovisuals procedents de quaranta centres educatius valencians. El doble DVD, ja forma part de la nostra videoteca a l'escola i ens encanta vore'ns amb tots  els centres educatius de la comunitat educativa, formant part d'un treball audiovisual escolar.
  
ALEX SOLER: 


A les jornades al teatre Rialto a València organitzades pel Cefire de Torrent, vam compartir experiències amb altres escoles i professionals com el director Pablo Llorens. 

ADRIÀ MONTES:  

Tota una experiència que ens va fer sentir importants.

Tere Fuertes i Wilfrid Pelló

Comentaris

Entrades populars