Totó festival.


Hui hem estat al barri de Nazaret a València. Hem participat a algunes de les activitats atractives que oferia el petit festival. I hem descobert que Totò, festival de cinema itinerant és un projecte audiovisual dirigit a nens i joves que realitzarà al barri de Natzaret la seva primera edició.  totofestival.com. El projecte consta de dues parts: la primera és un taller que té com a meta la realització d'un curtmetratge en el qual el barri, la seva vida quotidiana i els seus habitants es converteixin en protagonistes. Els participants, a més de travessar les diferents fases d'elaboració d'un film, s'encarreguen d'involucrar a veïns, familiars i amics amb la finalitat de generar una experiència conjunta basada en la col·laboració de persones i col·lectius del barri. 


El taller ha derivat en un festival de curtmetratges, el Festival Totò, que rep el seu nom del petit protagonista de Cinema Paradiso, en honor a la seva fascinació pel cinema.

En aquest certamen s'ha projectat l'audiovisual realitzat, així com altres curts de ficció, documental o animació que han estat duts a terme per nens i joves de diverses nacionalitats. 



Els tallers i el festival seran de caràcter itinerant, d'aquesta manera les següents edicions es traslladaran a altres zones de València on l'oferta cultural sigui escassa i el cinema amb prou feines tingui presència en la vida pública.


Alucinemalcole hem realitzat el taller de Jocs Òptics amb Joana de www.nautilusaudiovisual.es. I el de "remakes" amb www.cinesin.net que ens han contat que fan cinema inclusiu. Han realitzat un taller molt pràctic de com rodar i conèixer algúns elements i conceptes bàsics com les càmeres, micros, funcions del director, així com l'estudi dels diferent planos que ens fan al rodatge.  Realitzat tot el procés de creacció, rodatge i edició d'un film.

Ha sigut una experiència de encontre i de contacte amb el cinema i l'escola que com sempre ens obri moltes portes obertes per aprendre més i millor sobre tot els continguts que té el cinema. Us deixem un enllaç interesant per contruïr un "zoótropo" un joc óptic que de segur us agrada. com fer un Zoótropo.  També la web de EMERGENTS on podeu trobar informació concreta del projecte del que us parlem avui.

EMERGENT FESTIVAL DE CINEMA TOTÓ
amb Miguel Tello al taller de "remakes"



Comentaris

Entrades populars