GEORGES MÉLIÈS

      Aquest estiu varem estar al museu de Yunque,a Penyíscola ( Castelló) el mag Valencià que és molt famós per eixir a la televisió i per la seua forma de fer màgia d'una forma misteriosa i espectacular. Yunque ha adquirit un espai a aquesta població costera i turística, instalant allí, alguns dels seus josc de màgia d'escena per poder observar-els de prop. 

     El més xulo de la visita és que coneixes el inicis de la màgia, i la seua conexió amb el cinema de la mà de Méliès. Aci un deixem un xicotet documental de l'obra Social la Caixa, amb la seva tradició de programar exposicions de temàtica cinematogràfica, presentant un homenatge a qui ha estat cridat el primer mag del cinema, Georges Méliès.
      La mostra repassa la diversitat de la seva obra i el valor que ha tingut en l'evolució de la història del cinema, un valor que recentment ha tornat a sortir a la llum gràcies al film en 3D de Martin Scorsese Hugo (2011). D'on ve Méliès? Com va forjar el seu extraordinari univers? Quins van ser les seves fonts d'inspiració?

     L'exposició explica per primera vegada les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès i ens demostra que els orígens del seu món es troben en els orígens del cinema: ombres animades, llanterna màgica, fantasmagoría, cronofotografía, il·lusionisme, màgia i fantasia.

     El visitant viatjarà al món estrany, agitat i animat d'un dels creadors més importants de la història del cinema, assistint al seu naixement. Marcaran el ritme de la mostra projeccions, aparells cinematogràfics en funcionament i objectes únics, com per exemple la primera càmera de Méliès o el vestuari original de Viatge a la Lluna. Els objectes presents en l'exposició pertanyen a la Cinémathèque Française. Fundada en 1936, disposa de la col·lecció més important a escala mundial de dibuixos, pel·lícules, aparells, vestuaris i objectes de Georges Méliès, així com d'un extens i valuós fons d'objectes i imatges relacionats amb els inicis del cinema.

Comentaris

Entrades populars